Tabăra de vară a Raza Speranţei

Ca în fiecare an, Fundația Hans Lindner prin programul Raza Speranţei facilitează  accesul la concedii odihnitoare şi asigurarea condiţiilor prielnice recuperării copiilor cu boli maligne din județ.

În perioada 3-9 iuliea avut loc a X.-a ediţie a Taberei Aventurilor la Sárospatak/Ungaria, dedicată acestor copii şi familiilor lor, organizată împreună cu Fundația Kosztyu Ádám, din acea localitate.

120 de persoane, din care 85 de copii, împreună cu părinţii lor, veniţi din Ungaria, Ucraina şi România, s-au putut juca şi distra, au avut ocazia să formeze prietenii, iar părinţii implicându-se şi ei activ în realizarea programelor, au putut schimba experiențe referitoare la boala propriilor copii.

Cele 7 familii din programul Raza Speranţei, împreună cu voluntara Grebur Kinga (studentă anul III. Medicină) au revenit cu bine din tabără, întorcându-se plini de experienţe noi pe care le-au trăit alături de alte familii cunoscute acolo. .
Activitățile au fost diverse : vizite în parcul de distracţii din pădure, plimbare cu telecabina, coborâri cu bobul pe şine , zbor cu tiroliana. Au avut parte şi de îndeletniciri manuale prin care au putut exersa pictatul pe sticlă, au creat păpuşi din sticlă şi au încercat roata olarului. Nu au lipsit nici băile zilnice în piscine taberei, serile de concert şi karaoke.

Demonstrațiile jandarmilor a creat mult entuziasm și în acest an printre copii, aceștia având ocazia să testeze armele din dotare,unii afirmând că sigur se vor face jandarmi când vor fi mari.
O activitate care le-a creat multă plăcere şi momente de socializare calitativă a fost gătitul, aceştia având şansa să participe la pregătirea meselor pe care le serveau împreună zi de zi.
Vara nu se termină aici pentru copiii din Raza Speranţei. Cu încredere şi o mobilizare adecvată, echipa Raza Speranţei şi echipa fundaţiei vor continua să mai organizeze o excursie care se doreşte să aibă în primul rând caracteristica de a ţine unită familia copilului. Totodată activităţile vor fi şi aici gândite în aşa fel încât fiecare copil să poată participa, indiferent de provocările de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă.

Mai presus de toată euforia pe care se străduieşte să le creeze copiilor, echipa Raza Spertanţeit se bucură cel mai mult şi îi linişteşte atunci, când odată ajunşi în tabere, excursii , copiii împreună cu familia lor, pot spune: “…..în sfârşit, acasă…”!

Organizatorii mulţumesc şi pe această cale celor care au contribuit la succesul taberelor, oferind marea parte a alimentelor necesare derulării armonioase, fără de griji a taberei, cu o deosebită consideraţie domnilor Camil Burian, Feher Zoltán, Bartha Attila, Vincze Enikő, Márton Zsolt, Schramko Zsolt, Huszti Gyula, Korodi Ferenc, Kiraly Istvan, Asztalnok Levente, Sebők Zsolt, Kallai Pal,  Terebesi Lidia, Chira Marian, Reman Marta, dar şi tuturor celor care au redirecţionat anul acesta cei 2%  din impozitul pe venit  Fundației Hans Lindner.
Ei sunt într-adevăr părtaşi la menţinerea vie a speranţei!