Ateliere meşteşugăreşti -Mâini dibace

Începe să fii practic! Participă cu clasa la o zi de activităţi meşteşugăreşti!

Ce oferim: Ateliere practice (meşteşugăreşti) diverse

Cui i se adresează acest program:
→   Clasele I-XII  a oricărei şcoli din judeţul Satu Mare, adică copii şi tineri
→   care doresc “să se trezească devreme pentru a ajunge departe”,
→  care doresc să se pregătească complex (inclusive practice!) pentru o carieră  reuşită şi o viaţă izbândită (stăpânită).

Atelierele:

1. Atelier de paine si aluaturi la vatra: paine, produse de panificatie (cum se face aluatul si care sunt etapele pregatirii painii, instrumentele si ustensilele de care este nevoie pentru a face paine in casa, retete pentru produse de panificatie)

1. Atelier de preparare a cozonacului secuiesc: pregatirea cozonacului dupa reteta traditionala, cu diferite glazuri: nuca, nuca de cocos, scortisoara, zahar.

1. Atelier de pregatit paste fainoase: retete si modalitati traditionale pentru pregatirea pastelor lungi, scurte, taietei- scurti, lungi, foi lasagna, coltunasi,etc.

1. Atelier de tamplarie: pregatirea lemnului cu utilaje specifice, cunoasterea unei linii tehnologice, realizarea diverselor obiecte din lemn (suport servetele, tavite, piese puzzle, rame foto, prag uso, cuier haine).

1. Atelier de marochinarie: cunoasterea preselor si a utilajelor in prelucrarea pielii, realizarea unor obiecte artizanale din piele naturala, cunoasterea etapelor de prelucrare a pieii.

1. Atelier de creare si imprimare etichete: posibilitatea de a crea etichete si ambalaje personalizate cu elemente ale clasei si ale scolii si de a le imprima pentru utilizare, crearea etichetelor intr-un program de lucru pe calculator.

1. Atelier de tesatorie: cunoasterea razboiului si a artei tesutului. Realizarea de obiecte traditionale utile in sala de clasa, sala profesorala, oficiu. etc

1. Atelier de creatii textile: personalizarea materialelor textile prin lucrarea acestora cu nasturi, snururi, ate etc (plase textile, brelocuri chei, servete masa, prosoape)

1. Atelier de ceramica: cunoasterea manuirii rotii olarului, tehnica arderii a obiectelor din lut (banuti, vaze, boluri, farfurii personalizate de catre elevi)

Desfasurarea atelierelor

Locaţii: Atelierele de pe str.Dsida Jeno, nr.8, str. Crisan nr. 33, Str. Lunca Sighet nr. 33 (imobilele fundatiei), cat si in unele ateliere ale mestesugarilor.

Durata: intre orele 8-15, în zilele lucrătoare,  pe perioada şcolară

Numarul maxim de elevi admisi pentru un atelier: 5 elevi

Obs:  Clasa isi poate alege pentru o intalnire maxim 5 dintre atelierele mai sus prezentate.

Posibilitati de inscriere

Anunţarea intenţiei de participare se poate face personal de catre diriginte / profesorul coordonator la sediul fundatiei sau online, printr-o rezervare aunei date in calendarul programului. Astfel se acorda o saptamana pentru confirmarea locului rezervat, timp în care este nevoie de o intalnire personala intre profesor si coordonatorul programului. Profesorul coordonator va comunica si tipurile de ateliere alese, in momentul confirmarii participarii.

Pentru a rezerva o data in calendarul online, completati fisa de mai jos, trimiteti (SUBMIT) iar rezervarea Dvs. Va fi procesata.

Contributii

Pentru organizarea optima a atelierelor este necesara o contributie financiara din partea participantilor (convenită de comun acord).

Important de adăugat: Scoli, profesori, elevi!

Aceste ateliere raspund si programului propus de Ministerul Educatiei ,  “ Scoala altfel” si doresc  implicarea tuturor elevilor si a cadrelor didactice din ciclul primar, gimnazial, liceal si profesional din judetul nostru.

La aceste ateliere profesorii au posibilitatea sa observe si sa puna in valoare talentele si capacitatile elevilor in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculum national si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in context nonformale.

Profesorilor li se elibereaza adeverinta de participare la programe extracurriculare.

Informatii suplimentare

Coordonator proiect: Pop Alexandra 0733953763