Important: Ajutaţi tinerii defavorizaţi

Fundaţia invită toţi sătmărenii doritori să susţină tinerii care vor o schimbare adevărată în viaţa lor, vor să depună eforturi pentru şansele lor de viitor, să-i îndrume către programele noastre.

Programul nostru Gotart vine în ajutorul acestor tineri.

Gostart este o comunitate auto-gospodărească, în care tinerii gătesc împreună, aprovizionează cămara de iarnă, mențin ordinea, execută lucrări de întreținere în jurul casei, în grădină, munci de lăcătuşerie. La aceste ocupaţii aşteptăm tineri peste 15 ani, care îşi caută locul în viaţă, pentru că prin aceste activități ocupaționale de suport ei dobândesc cunoștințe practice și experiență care le va fi de mare folos în viață, în găsirea locului de muncă cel mai potrivit pentru ei.

Din experienţă putem spune că, continuarea studiilor are o importanţă semnificativă. Nu numai tinerii cu risc de marginalizare socială se luptă cu astfel de probleme, o familie obişnuită sau o asociaţie care se ocupă cu tineri, se poate confrunta cu aceleaşi probleme. De aceea, ne adresăm la asociaţii, şcoli şi le sugerăm să îndrume spre noi tinerii, pentru că programul Gostart se deschide din nou şi pentru tinerii care deşi nu au o situaţie defavorizată, doresc să înveţe o muncă practică, gospodărească, care să stea la baza lor în găsirea unui loc de muncă.

Suntem dispuşi să colaborăm şi cu clase, în cadrul orelor de dirigenţie sau a activităţilor extraşcolare, cu scopul ca elevii să obţină experienţă palpabilă, în primul rând în muncile gospodăreşti dar şi în alte meserii. Fundaţia Hans Lindner susţine toţi tinerii care şi-au dat seama că prin ceea ce ei vor învăţa şi prin ceea ce vor ştii practica, valoarea lor va creşte pe piaţa muncii.

» Mulţumiri pentru donaţii! În realizarea programului Gostart au un rol important acei agricultori mărinimoşi, care au răspuns iniţiativei noastre şi donează permanent surplusul recoltei lor (legume, fructe): Szuhányi János / Halmeu/, Dobos Katalin /Micula/, Asztalnok Levente şi Sebők Zsolt /Ambud/, Pop Nicolae /Petin/. Din aceste produse şi din cele provenite  din grădinile proprii de care tinerii s-au ocupat toată vara, ei au pregătit murături de diverse tipuri, gemuri, siropuri, zacuscă, legume şi fructe congelate pentru iarnă, care va sta la baza hranei lor, precum şi a altor asociaţii care se preocupă de hrana copiilor, ca Asociaţia Sf. Rita, Centrul Diana şi din Centrul Multifuncţional pentru Tinerii Ieşiţi din Sistem de la Noroieni.