Raza Speranţei la „Cursa bucuriei” la Hungaroring

Pe data de 22 octombrie 2016, a avut loc cea dea opta ediţie a evenimentului intitulat „Cursa bucuriei” organizat pentru copiii bolnavi cu boli maligne şi familiile acestora .

Evenimentul a avut loc in Ungaria, la Hungaroring, unde au participat şi 10 asistaţi din Programul „Raza Speranţei” al Fundaţiei Hans Lindner dedicat acestor copiiAcest eveniment a luat naştere din iniţiativa doamnelor Kiss Agi şi Laboncz Katalin, a pilotului de Formula 1 Strobl Balazs, cât şi a copilotului acestuia Szilagy Arnold. Această zi este dedicată de ani de zile, unui băiat pe nume Kleri Adam, care a pierdut lupta cu o boală cruntă.

Organizatorii acestui eveniment doresc să evidenţieze faptul că este o mare responsabilitate tratarea copiilor suferinzi de boli grave, precum cancerul. Familia, prietenii şi comunitatea pot oferi susţinere copiilor şi părinţilor, care duc această luptă grea împotriva cancerului.

În acest an, ambasadorul evenimentului a fost Dr. Toth Frank, campionul european si mondial cu echipa naţională de polo, tatăl a patru copii, care a acceptat imediat să sprijine evenimentul.

Suntem cu toţii conştienţi că bucuria aduce vindecare, iar starea de bine ne dă puterea de a uita de grijile zilnice. În ziua de azi, tot mai mulţi sunt de părere că sufletul trebuie tratat, pentru ca fizicul să se poată vindeca mai uşor. Dar pentru asta e nevoie de bucurie şi voie bună, iar echipa “Cursa bucuriei”, contribuie şi ea la bucuria copiilor şi a părinţilor. Aceasta oferă copiilor o experienţă frumoasă cu maşini de curse şi piloţi reali. Copiii pot experimenta cum e să fii un şofer de curse cu adevărat.

Pe lângă varietatea automobilistică, copiii şi familiile lor au avut parte de simulatoare 3D, trambuline, motoare mici, face painting, jocuri, clovni şi multe altele.

Astăzi există o adevărată comunitate în jurul Programului Raza Sperantei, care doreşte să menţină vie speranţa, zi de zi ,pentru copiii bolnavi!