„Şcoala altfel” în atelierele meşteşugăreşti ale fundaţiei

Fundaţia Hans Lindner salută desfăşurarea activităţilor inedite din săptămânile „Scoala Altfel”, şi propune un program propriu, adresat elevilor: o clasă poate petrece o zi alături de meşteşugari în atelierele fundaţiei, special amenajate de pe str. Dsida Jenő nr.8 din Satu Mare:

• Viziune: orice investiţie în oameni are beneficii pe termen lung, pe baza cărora se poate conta pe o dezvoltare durabilă, dar se pot combate şi mai multe probleme sociale.
  • Noi sprijinim educația tinerilor, şi ajutăm pe cei care doresc să-și îmbunătățească abilitățile, respectiv doresc să mărească şansele de viitor pe piaţa muncii.
  • Salutăm activităţile inedite din săptămâna „Scoala Altfel” a unei şcoli, şi la rândul nostru oferim un program propriu, adresat elevilor:
  • O clasă poate petrece o zi alături de meşteşugari în atelierele fundaţiei, special amenajate de pe str. Dsida Jenő nr.8  din Satu Mare

1. Atelier de ceramică
    2. Coacere la cuptor
    3. Preparare cozonac secuiesc
    4. Realizare ornamente florale
    5. Atelier de tâmplărie

• „Scoala Altfel” este o ocazie foarte bună de a-i atrage si de a-i familiariza pe elevi cu munca manuală, individuală. Pe parcursul zilei, de la ora 9 până la ora 15, elevii, însoţiţi de dirigintele lor (pot participa şi alţi dascăli!!!) pot să încerce lucruri noi, palpabile, altele decât cele din timpul orelor de la şcoală, şi nu în ultimul rând ei pot să experimenteze bucuria de a crea şi de a fi mândri de ceea ce au realizat prin  propria lor îndemânare.
  • Suntem ferm convinşi de faptul, că tinerii îşi vor însuşi adevărate valori, utile pentru dezvoltarea lor personală, dar şi pentru orientarea lor profesională în viitor.

Informaţii utile:

•      Pentru realizarea interacţiunii, în mod uzual, clasele sunt cooptate în asigurarea materiilor prime necsare activităţilor, ele aprovizionându-se pe cont propriu, respectiv elevii sunt rugate să contribuie cu ce pot (adica materii din anturajul privat).
  •      În cazul în care această cale nu poate fi practicată, se mai poate apela la sponsori, care sunt invitate să susţină financiar (500 RON / clasa, cca 25 elevi) participarea clasei la aceste ateliere.
  •      În cazul, în care clasele întâmpină greutăţi în organizarea participării (expl. deplasarea elevilor) sau a asigurării materialelor (sau a acoperirii cheltuielilor), clasele (dirigintele) sunt rugate să anunţe fundaţia, pentru a-i informa de dificultăţi, dar şi pentru a găsi împreună soluţii pentru rezolvarea problemelor.
  •      Pentru mai multe informaţii, pentru a afla condiţiile de rezervare şi desfăşurare, nu ezitaţi să ne contactaţi zilnic (8-16) la numărul de telefon 0261-715136, sau să ne scrieţi la adresa de e-mail office@fundatiahanslindner.ro.