2% din impozitul datorat statului

Dacă doriţi să ne sponsorizaţi şi vreţi, ca asta să nu vă coste bani, profitaţi de posibilitatea oferită de lege, pentru a sprijini cu 2% din impozitul pe venitul global, împreună cu noi copiii bolnavi de cancer!
Fiecare dintre noi contribuie la bugetul de stat, plătind impozitul pe venit. Avem însă şi libertatea de a decide ce se va întâmpla cu 2% din acest impozit deja plătit, putându-l direcţiona spre organizaţii nonguvernamentale.
Dacă v-aţi decis, ca  2% din impozitul pe venit să fie direcţionat către programele noastre destinate copiiilor suferinzi de boli maligne "Raza Speranţei", vă sugerăm să urmaţi instrucţiunile de mai jos!

A) Dacă aţi obţinut în anul 2016 venituri numai din salarii (de la unul sau mai mulţi angajatori)
1. Completaţi formularul 230 (Cerere privind destinaţia sumei reprezentând pănâ la 2% din impozitul anual). Formularul poate fi descărcat de aici Descarca Formularul 230  Deschideti cu Acrobat Reader!
2. Puteţi alege:
            a) depuneţi personal formularul completat la Administraţia fiscală,  de care aparţineţi
                sau
            b) depuneţi formularul la sediul fundaţiei noastre şi noi îl vom preda  Administraţiei
               fiscale
Important!!! Dacă vreţi, Vă putem ajuta la completarea formularului.

B) Dacă aţi obţinut în anul 2016 venituri din alte surse (drepturi de autor, chirii etc.)
Completaţi formularul 200 (Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul 2016)  Formularul poate fi descărcat de aici  Deschideti cu Acrobat Reader!Descarca Formularul 200
Termen de depunere: 25. mai 2017 !!!

Donaţii ocazional

• direct, în contul bancar al fundaţiei: UniCredit Ţiriac Bank RO68BACX 0000 0030 0773 6002
  • prin mandat poştal; datele fundaţiei: Fundaţia Hans Lindner, 440043 Satu Mare, Str.Ceahlăului nr. 38 , cu menţiunea "donaţie"
  • depunând la sediul fundaţiei (Str. Ceahlăului nr. 38) suma pe care doriţi să o donaţi persoanelor nevoiaşe
  • depunând o sumă de bani în oricare din urnele noastre, amplasate în magazinele din Satu Mare(JYSK, Babystar)

Donaţii salariale
  • Dacă sunteţi angajator sau angajat puteţi contribui eficient prin donaţia salarială la îmbunătăţirea situaţiei persoanelor cu probleme sociale severe sau aflate în dificultate.
  • O sumă cât de mică din partea dumneavoastră, împreună cu sumele din partea colegilor, regulat, lunar, poate să contribuie în mare parte la funcţionarea serviciilor oferite în cadrul instituţiei noastre.
  • Ce trebuie să faceţi?
    - Completaţi formularul, care poate fi descărcat de aici, indicând suma pe care doriţi să oferiţi lunar fundaţiei noastre, resp. perioada în care doriţi să participaţi în acest program. Această sumă vi se reţine din salar şi se virează în contul bancar al fundaţiei.
  • Dacă doriţi să faceţi donaţii salariale sau aveţi nevoie de mai multe informaţii referitoare la acest tip de donaţie, contactaţi-ne!

Sponsorizări
Aveţi o firmă înregistrată în România şi doriţi să sprijiniţi copiii bolnavi asistaţi de Fundaţia Hans Lindner? Puteţi face asta în aşa fel ca să nu vă coste bani!
Codul Fiscal din România permite să încheiaţi un contract de sponsorizare cu o organizaţie civilă şi să vă deduceţi 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a companiei . În loc să daţi aceşti bani statului, puteţi să-i utilizaţi pentru o cauză nobilă.
 Aici puteţi citi normele referitoare la sponsorizare:
Extras din Legea nr. 32 din 19 mai 1994 privind sponsorizarea
Art. 1. – (1) Sponsorizarea este actul juridic prin care două persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru susţinerea unor activităţi fără scop lucrativ desfăşurate de către una dintre părţi, denumită beneficiarul sponsorizării.
(2) Contractul de sponsorizare se încheie în formă scrisă, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor.
Art. 5. – (1) Sponsorul ori beneficiarul are dreptul să aducă la cunoştinţa publicului sponsorizarea prin promovarea numelui, a mărcii sau a imaginii sponsorului.
Art. 9. – (1) Sumele primite din sponsorizare sau mecenat sunt scutite de plata impozitului pe venit.
Extras din Codul fiscal
Art. 21. referitor la impozitul pe profit
(4)
 p) Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
b) nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Donarea produselor, serviciilor proprii
     ●   Avem cunoştinţe de cazuri concrete, familii, care duc lipsă din punct de vedere a alimentaţiei sau trăiesc în condiţii mizerabile.
          Pentru ei donaţiile înseamnă în mod sigur o îmbunătăţire a modului lor de viaţă (de ex. alimente, produse igienico-sanitare,
          articole medicale, etc.), orice este binevenit din partea donatorilor (am avut instrumente muzicale, articole de sport, mobilă,
          articole de uz casnic)
     ●   Aşteptăm să ne contacteze atât persoane fizice cât şi cele juridice
     ●   Dacă D-voastră sunteţi producător sau comerciant cu stocuri supradimensionate de alimente, produse igienico-sanitare şi doriţi
          să oferiţi acestea pentru familii nevoiaşe, vă rugăm să ne contactaţi. Noi întreprindem distribuirea acestor produse către
          comunităţile şi organizaţiile  (care în afară de noi vin în contact zilnic cu familiile nevoiaşe).
     ●   Orice tip de donaţie este binevenit (medical, tehnic, didactic), care va fi transportat de noi la destinaţia potrivită (clinici, şcoli,
          comunităţi)
     ●   Eventualele servicii oferite de D-voastră (reparaţii, instalaţii, ajutor birotic sau concepţional, etc.) ne ajută mult în munca
          noastră, sau sunt benefice în ajutorarea persoanelor sprijinite de noi.
     ●   Cu ajutorul oricărei donaţii putem economisi bani şi energie, întrebuinţându-le în cele din urmă în favoarea sprijiniţilor noştri

Participare activă în programele noastre (Voluntariat)

• Sunt posibilităţi nelimitate de participare în cadrul programului "Raza Speranţei" destinat ajutorării copiilor suferinzi de boli maligne: vizite la bolnavi, programe la clinică, organizare de evenimente, acţiuni umanitare, tabere, oferire de informaţii, consiliere, împărtăşirea propriei experienţe
  • Domenii asemănătoare în care vă puteţi alătura sunt programele partenere care se ocupă de copii bolnavi cu sindromul Down şi tulburări din spectrul Autist, respectiv programul asociaţiei Sfânta Rita care se ocupă de minori aflaţi în dificultate
  • Celor care vor să participe la programele noastre de dezvoltare, le recomandăm "Bursa Ideilor". În primul rând sunt aşteptaţi întreprinzători şi toţi cei care au experienţă antreprenorială şi ar dori să o împartă cu tinerii. Cu ajutorul ideii împărtăşite de dvs. puteţi contribui la răspândirea culturii antreprenoriale, respectiv la dezvoltarea mentalităţii a tinerilor.

Vă mulţumim pentru mărinimea D-voastră
, că ne-aţi înţeles eforturile şi ne-aţi sprijinit. Vă mulţumim în special că ne-aţi oferit acei 2% din impozitul D-voastră în 2015, contribuind astfel radical la realizarea scopurilor propuse de programul „Raza Sperantei” pentru anul 2016.
Pe baza datelor intrate putem sa afirmăm că în comparaţie cu anul trecut, în acest an au decis mult mai multe persoane, să sprijine Raza Speranţei, fapt încurajator în privinţa copiilor, care au nevoie de ajutor.

Vă încurajăm să continuaţi să rămăneţi alături de noi şi în viitor, ca să putem îndeplini împreună visele copiilor bolnavi, să putem reda speranţa şi să fim împreună părtaşi la bucurie. Să fim şi mai departe împreună “Raza Speranţei”!