Hans Lindner
Îndura greu băncile şcolii dar de nota 10 în exercitarea profesiei.

Întreprinzătorul german, Hans Lindner a primit Marele Premiu al Întreprinzătorilor din Bavaria pentru opera vieţii sale. La înmânarea premiului el a mai declarat: “Pe vremea aceea birocraţia nu era atât de mare”. lindnerHans Lindner nu a fost un elev strălucit. La orele de limbă greacă şi latină a visat la o afacere proprie cu 12-13 angajaţi. De atunci au trecut 50 de ani. În mai 2009 i-a fost acordat Marele Premiu al Întreprinzătorului din Bavaria pentru opera lui.
Premiul a fost înmânat în Nürnberg de către dl. Rudolf Faltermeier, vicepreşedintele băncii Sparkasse. Astăzi el asigură nu doar loc de muncă, ci şi existenţă pentru 5000 de oameni în sectorul construcţii în mai multe ţări ale lumii. « Să ai succes îţi trebuie ştiinţă, hărnicie şi un pic de noroc » -ne dezvăluie domnul Lindner la 68 de ani. În anul 1964 el îşi deschide prima lui firmă de comercializare a materialelor de construcţii. La început îşi plănuieşte să construiască case după modelul finlandez. În 1965 tânărul de 24 ani încheie primul său contract, din care are un câştig de 5000 mărci.
Astăzi grupul Lindner are 5000 de angajaţi şi realizează o cifră de afaceri de 676 milioane de Euro (2007). Pe lângă asta, premiatul a mai ajutat peste 3000 de oameni în autorealizare, acordând accent deosebit acelora care se gândesc în deschiderea unei afaceri.
“Pe vremea mea era mai uşor dar şi mai riscant să devii întreprinzător”- susţine dl. Lindner. “Astăzi birocraţia este mai mare dar şi consilierea mai considerabilă”- ne spune omul de afaceri german.
Familia Linder