GoStart-pentru tineri 16+ din mediu defavorizat

Programul social GoStart al Fundației Hans Lindner este concentrat către tineri cu vârsta  peste 15 ani, proveniți din medii defavorizate. Acest program continuu de educație  include activități ocupaționale suport: tinerii sunt  ajutați să-și formeze propria lor carieră, sunt asistați în primii lor pași în accesarea pieței muncii, participă și întăresc o comunitate primitoare, primesc imbold în direcția autorealizării, gătesc împreună, mențin ordinea, învață cusutul, olăritul, execută lucrări de întreținere în jurul casei.

Există mulți tineri, care trăiesc în condiții extrem de precare, învață slab, părinții lor nu i-au educat pentru muncă, nu văd nici un exemplu pozitiv în anturajul lor, nu au șanse de a se schimba în bine. De fapt, acest program este menit să înlocuiască funcțiile tradiționale ale familiei. În acest sens tinerii vor putea efectua aici activități pe care acasă nu au posibilitatea să le facă, dobândind astfel cunoștințe practice și experiență care le va fi de mare folos în viață.