Go-Run

“Go-Run” este un proiect prin care s-a facilitat dezvoltarea a cât mai multor deprinderi de viaţă a tinerilor cu tulburări mintale uşoare şi mărirea şanselor de autorezolvare în societate, respectiv pregătirea lor pentru o viaţă independentă.

În vederea dezvoltării competenţelor sociale şi a formării de aptitudini  am organizat o dată pe săptămână activităţi meşteşugăreşti, gospodăreşti, sportive şi culturale, totodată am încurajat sentimentele de responsabilitate, abilităţile practice şi sociale. La programele noastre au participat ca. 10 beneficiari cu vârsta cuprinsă între 22-40 de ani.

Mulţi dintre beneficiarii programului provin din centrele de plasament, de aceea credem că este necesară şi dezvoltarea autonomiei personale, în acest scop am efectuat cumpărăturile necesare pentru pregătirea mesei, am gătit împreună cu tinerii şi i-am învăţat ce şi cum să lucreze în grădină.

În urma activităților derulate pe perioada unui jumătate de an am constatat o îmbunătățire în relaționarea tinerilor, implicare cu plăcere în toate activitățile, inclusiv cele gospodăreşti. S-au conturat în cazul câtorva persoane competențe pentru domenii clar definite, tinerii manifestându-şi dorinţa de a exersa şi a lucra în bucătărie, grădină şi atelier și în viitor.