Parteneriat cu Asociaţia Langdon Down Transilvania

Asociaţia se ocupă cu copii afectaţi de sindromul Down, dar şi de cei cu deficienţe mintale, fondatoarea fiind psiholog Kerti Gyöngyi. La solicitarea sa, fundaţia noastră a răspuns pozitiv şi constructiv. Ca un prim pas asigurăm locul potrivit pentru activităţile asociaţiei, în imobilul fundaţiei noastre de pe strada Crişan. Printre planurile comune se doreşte consolidarea parteneriatului, dezvoltarea profesională a activităţilor şi serviciilor oferite pentru copii. Pe lângă acestea se lucrează la dezvoltarea unor soluţii pe termen lung pentru prosperitatea viitorului copiilor.Programul este susţinut financiar de: Consiliul Judeţean, Primăria Satu Mare, SPAS Satu Mare.

Prima realizare concretă a parteneriatului nostru cu Asociaţia Langdon Down Transilvania este, că din septembrie 2009 activitatea lor se desfăşoară într-un cadru adecvat, în imobilul asigurat de fundaţia noastră, aflat pe strada Crişan nr. 31.
Asociaţia derulează un program de zi pentru copii afectaţi de sindromul Down, dar şi cu deficienţe mintale. După închiderea Centrului Róbert, susţinut de administraţia publică judeţeană, situaţia copiilor era incertă. Am reuşit însă să acţionăm la timp, să contribuim şi noi la găsirea unei soluţii optime. Suntem mândri, ca alături de Primăria Municipiului Satu Mare şi de Consiliul Judeţean Satu Mare putem fi părtaşi la asigurarea minimelor condiţii pentru derularea de programe educative şi de socializare de calitate. Noi considerăm acest parteneriat, ca fiind un bun punct de plecare spre o dezvoltare armonioasă a serviciilor sociale destinate copiilor cu nevoi speciale, pentru care Fundaţia Hans Lindner se oferă a fi un sprijin sigur şi pe termen lung.