Parteneriat cu Asociaţia "Sf. Rita"

Fundaţia noastră este partener fidel al Asociaţiei "Sf. Rita" din Satu Mare, în cadrul căreia funcţionează din decembrie 2005 un centru de zi, care îşi desfăşoară activitatea în clădirea parohiei Hildegarda. Scopul este de a lua sub îgrijire copii proveniţi din familii defavorizate, educându-i în spirit creştin şi  ajutându-i în traiul lor zilnic cu alimente şi îmbrăcăminte.

La centru sunt asigurate, în prezent, condiţii optime pentru activităţile de după masă destinate celor 65 de copii aflaţi sub îngrijire:  învăţatul, pregătirea temelor de casă, viaţa într-o comunitate. Activitatea se realizează cu ajutorul unor angajaţi şi a mai multor voluntari, care se ocupă atât de dezvoltarea emoţională cât şi de cea fizică a copiilor.

Pe viitor asociaţia îşi doreşte lărgirea activităţilor. Fundaţia noastră a oferit sprijin material şi logistic în amenajarea unei săli de sport în garajul parohiei. Pedagogii organizează aici în mod regulat programe sportive diversificate pentru copiii.