Jó hangulatban telt a Szatmárnémeti Közösségi Kert nyílt napja: a résztvevők megtekintették a kertet, kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhettek a városunkban egyedülálló kezdeményezéssel, és meg is kóstolhatták a vegyszermentesen termelt zöldségeket.

Citeşte mai departe ...

La jumătatea lunii iunie a început programul de vară al Fundației Hans Lindner, care derulează cu mare succes în rândul copiilor. Acest lucru este confirmat și prin faptul că toate locurile sunt ocupate, toate programele rulează la un număr maxim.

Citeşte mai departe ...

Fundatia Hans Lindner, prin programul Raza Speranței în parteneriat cu Fundația Kosztyu Ádám din Ungaria a oferit şi în acest an o săptămănă de relaxare, odihnă și recuperare pentru copiii cu boli oncologice și copiii cu alte dizabilități din țările vecine (Ungaria, Romania, Slovacia, Ucraina)

Citeşte mai departe ...

Anul acesta, datorită conjuncturii favorabile și a mărinimiei persoanelor care au donat și ne-au susținut activitățile, am reușit să organizăm în perioada 30.06- 4.07.2019 două tabere de recreere a familiilor cu copii și tineri cu afecțiuni oncologice din judet beneficiari ai programului Raza Sperantei. Una a avut loc în Sarospatak Ungaria, și una în Maramureș Ocna Șugatag.

Citeşte mai departe ...

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și a Primăriei Municipiului Satu Mare, organizează evenimentul ”Alături de tine…”.

Citeşte mai departe ...

Utilizarea calculatorului este o mare provocare pentru vârstnici dar totodată poate fi și o sursă de distracție...

Citeşte mai departe ...

Mulți oameni văd necesară învățarea limbii maghiare în Satu Mare, în special pentru relațiile sociale.

Citeşte mai departe ...

Asociația Stea a dat startul unei noi ediții a proiectului EduMotivation pentru copii

Citeşte mai departe ...

Fundaţia Hans Lindner intră în “Vacanţa de vară” propunând tinerilor o vacanţă împreună, adică o vreme a explorării a bogăţiilor judeţului Satu Mare.

Citeşte mai departe ...

În săptămâna 20.05.019- 07.06.2019, ” Fundaţia Hans Lindner susţinută de Primăria Satu Mare prin Centrul Cultural G.M.Zamfirescu, desfasoară proiectul “Saptamana meseriilor”, destinat elevilor din judetul Satu Mare.

Citeşte mai departe ...

La nivel internațional, data de 15 februarie este marcată în fiecare an ca fiind “Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer”, fiind dedicată activitaților menite să atragă atenția asupra prezenței cancerului în rândul copiilor, precum si activităților de suport pentru familiile, care se confruntă cu această maladie.

Citeşte mai departe ...

Din pasiune pentru gătit, dar şi în spiritul educaţiei pentru un mod de viață responsabilă și pentru un stil alimentar sănătos, Fundația Hans Lindner lansează CLUBUL DE BUCĂTĂRIE bazat pe o alimentaţie sănătoasă.

Citeşte mai departe ...

Avantajele de a învăţa o limbă străină sunt multiple, de la beneficii profesionale până la cele personale. Este esențial să învățăm una sau mai multe limbi străine pentru a cunoaște alte culturi, alte civilizații și pentru a privi lumea într-un mod diferit.

Citeşte mai departe ...

Fundatia Hans Lindner, prin programul Raza Speranței în parteneriat cu Fundația Kosztyu Ádám din Ungaria a oferit şi în acest an o săptămănă de relaxare, odihnă și recuperare pentru copiii cu boli maligne din cele trei țări vecine (Ungaria, Romania, Serbia)

Citeşte mai departe ...

Clasa X.B. a Liceului Catolic “Hám János”, la începutul lunii a participat la o excursie de studiu în Germania. Prin acest prilej ei avut ocazia de a cunoaște mai multe companii şi instituţii, de a se îmbogăți cu noi cunoștințe, de a se inspira din experienţa altora, de a descoperi adevarata faţă a pieţei de muncă vestică, de a exersa o limbă străină.

Citeşte mai departe ...

Fundaţia Hans Lindner intră în “Vacanţa de vară” a elevilor propunând tinerilor judeţului nostru, o vacanţa împreună.

Citeşte mai departe ...

Fiți gata, start! Începe vindecarea! Pe data de 7 aprilie 2018, a avut loc cea de-a noua ediţie a evenimentului intitulat „Cursa bucuriei” organizat pentru copiii bolnavi oncologic şi familiile acestora.

Citeşte mai departe ...

În decembrie 2016, R. R –învățătoare la Liceul Teologic Romano-Catolic „Hám János” din Satu Mare, s-a alăturat programului Raza Speranței al Fundației Hans Lindner, ca împreună cu alți voluntari să contribuie la pregătirea şi înmânarea pachetelor destinate copiilor tratați la Oncopediatria din Cluj-Napoca.

Citeşte mai departe ...

-Vizita la Oncopediatria din Cluj Napoca-

Prilejuit de Ziua Internationala a Luptei contra Cancerului la Copii, pe data de 16 februarie un grup format din elevi, profesori, psiho-oncolog, reprezentanti ai Fundatiei Hans Lindner, dar toti voluntari ai programului Raza Sperantei, s-au deplasat la Cluj Napoca.

Citeşte mai departe ...

Dorinta de a invata, ambitia de a nu ramane mai prejos decat colegiilor de clasa o intalnim si in randul copiilor cu afectiuni oncologice, sau a celor care au trecut peste lungi perioade de spitalizare.

Citeşte mai departe ...

Ca în fiecare an, Fundația Hans Lindner prin programul Raza Speranţei facilitează  accesul la concedii odihnitoare şi asigurarea condiţiilor prielnice recuperării copiilor cu boli maligne din județ si ale familiilor acestora.

Citeşte mai departe ...

“Vacanţa la fermă” –Vara pentru tineri, din toamnă pentru toată clasa

În aceste zile a luat sfârşit programul de vară “Vacanta la fermă”, care marchează în acelaşi timp începutul unei noi abordări pentru tinerii sătmăreni.

Citeşte mai departe ...

Ca în fiecare an, Fundația Hans Lindner prin programul Raza Speranţei facilitează  accesul la concedii odihnitoare şi asigurarea condiţiilor prielnice recuperării copiilor cu boli maligne din județ. 

Citeşte mai departe ...

Închide calculatorul, încalţă-te în cizme de cauciuc şi haide într-o vacanţa aventuroasă!
Prima săptămână activă şi aventuroasă la fermele din judetul Satu Mare a luat sfârşit.

Citeşte mai departe ...

Fundația Hans Lindner vă invită la Gala de Binefacere organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de existentenţă  a Programului Raza Speranţei care va avea loc la Teatrul de Nord  în data de 19 aprilie 2017, de la ora 19.00.

Citeşte mai departe ...

Primăvara înseamnă multă seninătate, multă lumină și multă viață. Lumea se dezgheaţă, răsar florile şi lumea dă semne de vitalitate. Chiar dacă afară ploua cu tunete şi fulgere, s-au văzut totuşi semne de revitalizare luni, 6 martie 2017 într-un loc “însorit”  din Satu Mare. 

Citeşte mai departe ...

    1. Cancerul poate fi vindecat

Cancerele, boli mai rare la copil decât la adult, reprezintã totuși o cauzã importantã de deces la copii și la adolescenți. Tipurile de cancer care apar la copii sunt diferite de cele ale adulților, ca localizare, frecvențã, structură și tratament.

Citeşte mai departe ...

E ajunul de Crăciun !

Ne pregătim casele și mesele pentru colindătorii care vor pofti să ne treacă pragul si in acest an!In programul Raza Speranței si in acest an , familiile au ales să-și pregătească înainte de toate sufletele pentru sarbatori.

Citeşte mai departe ...

Fundaţia Hans Lindner din Satu Mare împreună cu elevi ai Liceului Catolic Ham Janos şi trupa de percuţie a profesorului Francisc Balogh au oferit cadouri şi un show cu multă bună dispoziţie copiilor aflaţi sub tratament la Institutul Oncologic Ion Chiricuţă din  Cluj

Citeşte mai departe ...

Crăciunul nu e departe! Adventul apare ca o perioadă de așteptare plină de evlavie și de bucurie, iar în tradiția noastră este totodată timpul dăruirii.

Citeşte mai departe ...

Fundaţia Hans Lindner salută desfăşurarea activităţilor inedite din săptămânile „Scoala Altfel”, şi propune un program propriu, adresat elevilor: o clasă poate petrece o zi alături de meşteşugari în atelierele fundaţiei, special amenajate de pe str. Dsida Jenő nr.8 din Satu Mare:

Citeşte mai departe ...

Să creezi e o bucurie! Bucuria aceasta izvorăşte din faptul că luăm lutul în mână şi îl modelăm după propriul simţ, chef şi propria inspiraţie.

Citeşte mai departe ...

Pe data de 22 octombrie 2016, a avut loc cea dea opta ediţie a evenimentului intitulat „Cursa bucuriei” organizat pentru copiii bolnavi cu boli maligne şi familiile acestora .

Citeşte mai departe ...

Fundaţia Hans Lindner facilitează accesul la momente odihnitoare şi de reabilitare în fiecare an pentru copiii cu boli maligne din Programul Raza Speranţei.

Citeşte mai departe ...

Zilele trecute ne-am adresat Fundaţiei Hans Lindner pentru a putea oferi un sprijin unui tânăr care este total dependent de scaunul electronic cu rotile.

Citeşte mai departe ...

Ajutăm tinerii:

  • - să poată cumula experienţă pe piaţa muncii
  • - să înveţe practicând (Learning by doing)
  • - să poată descoperi aptitudinile proprii
  • - să poată dezvolta isteţimea şi îndemânarea
  • - să poată descoperi noi căi de carieră (expl. Afaceri proprii) 
Citeşte mai departe ...

Asemenea anilor precedenţi , bucuria venirii primăverii o marcăm cu o dupa-masă de înfrumuseţare organizaţă în cinstea mamelor eroine din programul Raza Speranţei.

Citeşte mai departe ...

Fundaţia Hans Lindner oferă din nou şansa de a vă dezvolta şi exersa cunoştinţele de operare PC. Toate informaţiile necesare le găsiţi

Citeşte mai departe ...

Fundaţia invită toţi sătmărenii doritori să susţină tinerii care vor o schimbare adevărată în viaţa lor, vor să depună eforturi pentru şansele lor de viitor, să-i îndrume către programele noastre.

Citeşte mai departe ...

Dorim să  mulţumim şi pe această cale ordinului călugăresc Organizaţia Caritas Diocesana Alghero-Bosa pentru atenţia acordată şi mărinimia cu care au donat fundaţiei noastre mai multe cutii cu haine.

Citeşte mai departe ...

În prag de Crăciun voluntarii programului Raza Speranţei, asemenea anilor trecuţi au vizitat copiii internaţi la secţia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic Ion Chiricuţă din Cluj-Napoca.

Citeşte mai departe ...

Echipa Fundaţiei Hans Lindner doreşte să Vă mulţumească pentru implicarea şi demersurile făcute  în susţinerea  campaniei 2% pentru copiii bolnavi de cancer.

Citeşte mai departe ...

Laczko Eva – Informaţia Zilei În ultima vreme, activitatea Fundaţiei Hans Lindner s-a extins mult, totuşi auzim foarte puţin despre munca lor.

Citeşte mai departe ...
Back to Top

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii