Rólunk

Alapítók

Alapítványunkat itt Szamárnémetiben a Bajorországban élő Hans Lindner és családja 1997-ben  alapította, amely azóta is a helyi közösség szolgálatában áll. A szatmári alapítványon kívül Németországban  és Ugandában működnek Lindner-alapítványok, más-más prioritásokkal.

Kezdetben inkább karitatív programok által segített: az állami gondozásból kikerülőknek (Mária-ház, Nevelő családok), periférián vagy mélyszegénységben élő családoknak (GoStart, Fiatal anyák programja), hajléktalanoknak (Hajléktalan szálló kialakítása), súlyosan beteg gyerekeknek (Reménysugár) és azok családjainak. 20 évvel ezelőtt Szatmáron nagy volt a munkanélküliség, munkahelyeket (Hospitanten-program: fiatalok első vállalkozását támogató program) , illetve megfelelő lakhatási körülményeket (200 szociális lakás építése) igyekezett az alapítvány biztosítani a boldoguláshoz.

A helyzet mára megváltozott. Az alapítvány, az emberbaráti programok mellett, fiataloknak szóló (de nemcsak nekik) nevelési-fejlesztési programok által segít a tudatos szakmaválasztásban, a munkaerőpiacra való felkészülésben, az önállósulásban és az előmenetel építésében. Teszi ezt mezőgazdasági farmlátogatások által, saját kézműves- és gazdálkodási műhelyeiben való tevékenységek szervezésével. Az alapítvány különböző nevelő programokat és tanfolyamokat szervez, alternatív programokat kínál mind a diákok, mind pedig tanárok, felnőttek számára, vállalkozási tanácsadást nyújt vállalkozni akaróknak, széles körben együttműködik a helyhatósággal, állami intézményekkel, helyi civil szervezetekkel és vállalkozásokkal.

Törődés. Természetesen.

Az alapítvány különös hangsúlyt fektet a felelős és fenntartható élettervezésre. Ennek lényege a törődés. Törődés a teremtett világgal, emberekkel és a környezettel, a termőfölddel és haszonállatok jólétével (mezőgazdaság), az élelmiszerek természetes előállításával és forgalmazásával, helyben gyártott termékek népszerűsítésével, egészséges és az életet tudatosan alakító életmóddal.
Cél, hogy a fiatalok reális perspektívát kapjanak az élettervezéshez, tapasztalatokat gyűjtsenek: ismerjék meg a helyi adottságokat, társadalmi és gazdasági szereplőket, gyakorlati foglalkozásokon és képzéseken vegyenek részt, előnyben részesítsék a helyben való boldogulást. Konkrét terv, hogy farmer-/mezőgazdászképzés legyen elérhető, a Németországban sikeresen működő duális képzés mintájára. Ugyanakkor az alapítvány tankertek, közösségi kertek és egy gyakorló farm létrejöttén dolgozik. Ezek nemcsak a szakképzésben segítenek, hanem így a fiatalok megtanulnak együttműködni, sokoldalúak lesznek, kevésbé kiszolgáltatottak, és megelőzhetők és orvosolhatók a társadalmi válsághelyzetek. Együttműködő partnerek: Lindner SRL, Topagrar SRL, Schwabenhof SRL és sok-sok Szatmár megyei vállalkozó, valamint a bajorországi LandLuft GmbH .  

"Minden jó, ami történik, egy újabb jót hoz mozgásba" (Goethe)

Alapítványunk Munkatársai

Koczinger Tibor
Koczinger TiborIgazgató - 0722 354 067tibor@fundatiahanslindner.ro
Cristina Ionescu
Cristina IonescuPszichológus - 0731 008 168cristina@fundatiahanslindner.ro
Kodra Levente
Kodra LeventeIngatlanok gondnoka - 0754 436 243levente@fundatiahanslindner.ro
Lázin Angéla
Lázin Angéla Pénzügyi felelős - 0722 737 093angela@fundatiahanslindner.ro
Pop Alexandra
Pop Alexandra Projektvezető - 0728 873 235alex@fundatiahanslindner.ro
Tătar Diana
Tătar DianaÜgyfélfogadás - 0261 715 136office@fundatiahanslindner.ro
Marci Szulczer
Marci SzulczerMűhelymester - 0261 715 136marci@fundatiahanslindner.ro
Boros Beáta
Boros Beáta Projektvezető - 0735 871 207beata@fundatiahanslindner.ro
Boros Hermina
Boros HerminaProjektvezető - 0760 723 224hermina@fundatiahanslindner.ro
Szűcs József
Szűcs JózsefHumanitárius segítségnyüjtás - 0722 564 046jozsi@fundatiahanslindner.ro
Copyright © 2021. Fundatia Hans Lindner. | Str. Ceahlaului nr. 38 | Localitate : Satu Mare 440043 | Tel.:/Fax:+40 261-715136,+40 361-404470

Search

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii