Dragostea devoțională încurajează vindecarea!

În decembrie 2016, R. R –învățătoare la Liceul Teologic Romano-Catolic „Hám János” din Satu Mare, s-a alăturat programului Raza Speranței al Fundației Hans Lindner, ca împreună cu alți voluntari să contribuie la pregătirea şi înmânarea pachetelor destinate copiilor tratați la Oncopediatria din Cluj-Napoca.

Acolo ea a întâlnit mulți copii aflați sub tratament, a vorbit cu ei, i-a consolat prin cuvinte pline de speranţă, atât pe ei cât și pe părinții lor. Personalitatea, voința și spiritul de încredere al unei fetițe de 13 ani, Zita T. (și mama ei), au afectat-o în mod special. Cadoul personalizat (desenat de fetița lui R.R.) după o lungă căutare a fost înmânat Zitei. Începând cu această vizită, fetița operată de o tumoară malignă, a rămas în sufletul ei, prin lupta ei pentru viață.


R.R întorcându-se acasă de la spital a rămas cu gândul tot la tânăra luptătoare, câteva zile mai târziu a cerut echipei Raza Speranței, să poată vorbi cu ea despre starea ei de sănătate. De atunci, în mod regulat a ţinut legătura cu fetița și cu părinții ei. Aşa a aflat, ca dincolo de vindecare, mai are și o dorință mare: o cameră proprie, să nu o deranjeze pe bunica ei, cu care locuise în aceeaşi încăpere. Deoarece ei trăiesc departe de Satu Mare, într-un sătuc, numit Búza, în județul Cluj, părea că este chiar imposibil să fie realizată această dorință specială. De la bun început a fost o provocare părinților să găsească o soluție pentru o cameră separată pentru fiica lor în casa familiei.


În vara anului 2017, părinții reuşit cu mari eforturi financiare să amenajeze o mică cameră sub acoperiș -în podul casei-. Veniturile mici ale părinţilor nu au putut acoperi și costurile pentru amenajarea camerei mult visate. La aflarea acestei vești, doamna învățătoare a hotărât să facă tot posibilul pentru a înzestra acea cameră, care urma să devină locul preferat al fetiţei. Pentru a realiza acest lucru a căutat cu disperare oameni și antreprenori cu suflet mare. A durat mult până a reușit să ajungă la oamenii cu suflet mare și doritori să ajute necondiționat.
În decembrie 2017, atunci când școala –unde lucrează dânsa- a organizat un târg de binefacere pentru un alt copil bolnav, a simțit că acesta este momentul ideal. Cu mult curaj și speranță s-a adresat părinților din clasa ei, cerând ajutor și implicare din partea lor. În câteva cuvinte a povestit situația Zitei, iar spre surprinderea ei (nici nu a terminat de povestit ) – când trei dintre părinți au spus DA. 


T. Cs a cumpărat o canapea nouă cu cea mare bucurie, iar materia primă pentru mobilă a fost oferită imediat de familia M. Nici nu spera să găsească și un tâmplar în rândul părinților, dar Z. R. la primul apel s-a oferit să confecționaeze el mobila, cerând doar schița și dimensiunile mobilelor dorite. Această din urmă a fost realizată chiar de doamna învîţătoare împreună cu Zita.
Până la mijlocul lunii martie 2018, obiectivul a fost finalizat. Din păcate starea Zitei s-a agravat și a fost nevoie de o a treia intervenție chirurgicală pe creier. Din fericire şi această operație a fost una reușită, iar recuperarea a decurs foarte bine şi repede, deoarece Zita era dornică să ajungă cât mai repede acasă la camera ei nouă care urma să fie mobilată. A fost foarte bucuroasă, când a primit vestea că o echipă din Satu Mare va merge în curând să ducă mobilierul pentru camera ei. O prietenă a domanei învățătare, B. Zs., a donat covorul, perdele, decorațiunile de perete și lămpi pentru a face camera cât mai primitoare și caldă. Pe lângă toate acestea R.R. a mai pregătit și o pătură călduroasă, astfel încât Zita să poate sta sub ea și să se bucure de camera ei micuță.

Pe 24 martie 2018, camioneta echipei Raza Speranței încărcată cu mobilierul, biroul, covorul, scaunul de birou (care de asemenea era o mare dorință) și alte accesorii, a pornit către localitatea Buza, alături de un alt autoturism cu echipa de tâmplari. A fost o călătorie aventuroasă, dar Domnul i-a ajutat să ajungă cu bine și să amenajeze camera micuței domnișoare. A fost o adevărată poveste, pentru că a doua zi, adică în Duminica de Florii , Zita a fost confirmată în biserica reformată locală. După spusele lui Zita, aceste două zile au fost cele mai frumoase și memorabile zile din viața ei.
Prin aceste fapte putem spune că a dărui, este un lucru măreț, dar şi mai valoros poate fi, când pentru a atinge un asemenea scop, oamenii cu suflet mare și generoși cooperează cu maximă generozitate.

Numai aşa se putea aduce o mare bucurie unei fetițe plină de viață și speranță.

Mulțumiri doamnei învățătoare și ajutoarelor sale! Dar mai ales bunului Dumnezeu!

Back to Top

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii