“Cursa bucuriei” pentru copiii cu boli oncologice la Hungaroring

Fiți gata, start! Începe vindecarea! Pe data de 7 aprilie 2018, a avut loc cea de-a noua ediţie a evenimentului intitulat „Cursa bucuriei” organizat pentru copiii bolnavi oncologic şi familiile acestora.

Evenimentul a avut loc in Ungaria, la Hungaroring, unde au participat şi 15 asistaţi din Programul „Raza Speranţei” al Fundaţiei Hans Lindner, dedicat acestor copii.

A fost din nou o mare experiență pentru acesti copii, care sâmbătă dimineața în zori au pornit entuziasmați către Mogyoród, unde îi aștepta 180 de mașini rally ai teamului Cursa Bucuriei. La acest eveniment au luat parte copii care au participat pentru prima data, dar și alții care au participat de mai multe ori la renumitul Hungaroring, unde au concurat marii piloți renumiti ca Prost, Lauda, Senna, Schumacher și mulți alții.

După înregistrare, copiii și-au ales mașinile preferate conduse de către un pilot profesionist și a început marea distracție. Ei au fost foarte încântați și fericiți, că au putut să încerce și să se plimbe pe circuit cu mai multe tipuri de mașini. Printre marile branduri de mașini în care copiii au fost copiloți, se număra Porsche, Lamborghini, Maserati, modelele sportive de Mercedes, Subaru și o varietate mare de mașini austosport “tuning”.

În pauszele, când unii copii îşi aşteptau rândul, un magician i-a încântat copii cu diverse trucuri impresionante,  dar a mai fost şi spectacol de dans si concert, iar pictura pe față a avut un mare succes în rândul tuturor.

Organizatorii și piloții de curse și-au demonstrat profesionalismul, deoarece au primit cu răbdare și înțelegere "copiloții" care au dorit să călătorească cu ei, oferindu-le și mici surprize (fructe şi sucuri sănătoase) la sfârșitul circuitului. Organizatorii au avut grijă și de aparținatorii copiilor, oferindule şi lor o experiență unică prin participarea la o aventură off-road cu maşini de teren prin pădure.

Suntem cu toţii conştienţi de o bună vreme, că bucuria aduce vindecare, iar starea de bine ne dă puterea de a uita de grijile zilnice. În ziua de azi, tot mai mulţi sunt de părere că şi sufletul trebuie tratat, pentru ca fizicul să se poată vindeca mai uşor. Dar pentru asta e nevoie de momente de bucurie şi voie bună, iar echipa “Cursa bucuriei” a contribuit cu adevărat şi ea la bucuria copiilor şi a părinţilor, încercând să ofere reale speranțe copiilor bolnavi și familiilor lor, prin unirea forțelor. 

Cuvinte de laudă şi de mulţumire (inclusiv susținătorilor sătmăreni ai programului Raza Speranței) sunt pe această cale adresată acelora, care au pregătit şi au realizat cu multă dăruire şi disciplină acest eveniment, oferind o zi plină de aventuri, într-o companie cu adevărat fantastică.

Back to Top

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii