Comunitatea întărește și crește speranța în vindecare!

La nivel internațional, data de 15 februarie este marcată în fiecare an ca fiind “Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer”, fiind dedicată activitaților menite să atragă atenția asupra prezenței cancerului în rândul copiilor, precum si activităților de suport pentru familiile, care se confruntă cu această maladie.

 Marcarea Zilei internaţionale a copilului bolnav de cancer are la bază convingerea fermă a Confederației Internaţionale a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer - ICCCPO că fiecare copil cu cancer merită cea mai bună îngrijire medicală şi psihosocială posibilă, indiferent de țara de origine, rasă, stare financiară sau clasă socială. De asemenea, porneşte de la premisa că multe decese înregistrate la copiii cu cancer ar putea fi evitate dacă se pune un diagnostic exact şi în timp util, dacă există acces la un tratament şi o îngrijire adecvată şi accesibile, la medicamente esenţiale de bună calitate.

Dar dincolo de aceste informații și statistici regăsite în cadrul fiecărui articol care tratează acest subiect, ar fi indicat ca în comunitatea contemporană, în mod şi mai accentuat în preajma zilei de 15 februarie, să se sublinieze şi să îndemne la solidaritate, la mobilizarea spre ajutor a comunității și anturajului din care vine copilul bolnav. Cel care luptă cu această boală nu trebuie lăsat singur, fie el adult, copil sau familia celui aflat în suferință!

Comunitatea întărește și creste speranța în vindecare!

Tu, cetățean al comunității în care trăiești, ridică-ți privirea din pământ, fii atent la semenii tăi,fii atent la semnele pe care le primești din partea lor. Nu fii indiferent!

Îndreaptă-te spre cel aflat în suferință și întreabă-l ce ar avea nevoie!

În cele mai multe cazuri nu banii rezolvă problemele de sănătate, nu prezența banilor aduc liniștea și puterea de a lupta cu provocările pe care boala le aduce cu ea. Poate fi o vorbă bună, sau doar simpla atenție și ascultare, o rugăciune în taină sau în comun, o mângăiere sau efectiv a fi aproape, a fi lângă cel care suferă, o contribuţie sau asociere faptică la o acţiune organizată, fiecare răspuns este benefic şi important.

Dacă te regăsești în acest mesaj distribuie-l și afiliază-te grupului Raza Speranței din cadrul Fundației Hans Lindner!

Back to Top

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii