Săptămâna meseriilor

În săptămâna 20.05.019- 07.06.2019, ” Fundaţia Hans Lindner susţinută de Primăria Satu Mare prin Centrul Cultural G.M.Zamfirescu, desfasoară proiectul “Saptamana meseriilor”, destinat elevilor din judetul Satu Mare.

Prin acest proiect se doreste observarea si probarea diverselor meserii de catre elevi  fapt care, ii va ajuta pe acestia sa recunoasca si sa se recunoasca in activitati practice, in  medii de lucru si forme de socializare diferite de cele intalnite in cadrul scolastic.

Activitatile din cadrul fiecarui atelier de meserii isi propun sa vizeze stimularea tinerilor pentru independenta si flexibilitate,astfel incat acestia sa faca o alegere constienta a traseului educational/sau profesional, independent,fara presiunea si influenta anturajului, alegere bazata pe competente proprii si aptitudini reale.

Sarcinile de lucru pe care le vor primi pe durata atelierelor, vor fi sarcini concrete, bine determinate, care implica un rezultat finit, un obiect. Pentru  a obtine obiectul finit va fi nevoie din partea lor de implicare, seriozitate, munca in echipa, perseverenta etc.

Participarea a peste 100 de elevi la proiectul „Saptamana meseriilor” va reprezenta  pentru acestia o initiere temeinica pentru o viitoare meserie si vor fi un instrument prin care elevii  se vor descoperi, identifica, se vor simti valorosi  in domenii de activitate din sectorul economic si social.

Saptamana meseriilorSaptamana meseriilorSaptamana meseriilor