Fundaţia Hans Lindner oferă unor tineri posibilitatea de a se specializa

Zilele trecute ne-am adresat Fundaţiei Hans Lindner pentru a putea oferi un sprijin unui tânăr care este total dependent de scaunul electronic cu rotile.

Suferă de dizabilităţi locomotorii grave, singura modalitate de a se deplasa fără să depindă de cineva este scaunul cu rotile electric, acest mijloc de locomoţie redându-i de fapt, demnitatea umană. Însă scaunul său s-a defectat, iar la Satu Mare nu ştie să-l repare nimeni. Tiberiu Koczinger, directorul Fundaţiei Hans Lindner, nu a fost deloc surprins de problema cu care se confruntă acest tânăr şi familia sa, căci şi alţii li s-au adresat cu probleme similare şi se pare că în zonă nu există niciun specialist care se ocupă de reparaţia acestor vehicule, cu toate că cerere ar exista. De aceea, ca să putem ajuta împreună, fundaţia, prin intermediul ziarului nostru, caută astfel de meseriaşi, cărora le oferă tot sprijinul pentru a putea lucra în mod legal în domeniu. În cazul în care nu există meseriaşi care se pricep la depanarea acestor scaune, fundaţia se oferă să sprijine 1-2 tineri care ar dori să se specializeze în domeniu.
Fundaţia mamă, adică cea din Germania, patronează un cămin pentru vârstnici, unde mulţi folosesc astfel de mijloace de locomoţie. Deseori se întâmplă ca ele să se defecteze şi au un atelier specializat în repararea lor. Dacă există tineri doritori să înveţe această meserie, Fundaţia Hans Lindner Satu Mare le oferă sprijinul necesar. Doritorii e bine să aibă cunoştinţe de bază de limba germană şi, dacă se poate, de electronică auto sau în domenii similare, dar nici acestea nu sunt criterii eliminatorii. La cursurile de limba germană doritorul poate să-şi însuşească şi abilităţile de comunicare, iar cu puţine cunoştinţe de electronică şi mecanică poate învăţa meseria.
Fundaţia îi oferă atât posibilitatea de a se specializa în domeniu în cadrul atelierului din Germania, cât şi cele necesare pe perioada celor 2-3 săptămâni de şedere în Germania, până când reuşeşte să înveţe meseria. La întoarcere, dacă e nevoie, poate beneficia de ajutor şi pentru înfiinţarea unei firme în domeniu, iar piesele de schimb şi le poate procura prin relaţia stabilită în timpul şcolarizării cu atelierul de specialitate. Cei interesaţi sunt rugaţi să contacteze Fundaţia Hans Lindner, la sediul de pe strada Ceahlăului, nr.38, sau să sune la redacţia Informaţia Zilei. Eva Laczko .

Back to Top

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii