Ateliere gospodăreşti - meşteşugăreşti

Ateliere meşteşugăreşti -Mâini dibace

 

Începe să fii practic! Participă cu clasa la o zi de activităţi
gospodăreşti şi meşteşugăreşti!


Scopul proiectului

 • Promovarea in randul scolilor primare, gimnaziale si a liceelor satmarene a metodelor practice de educare
 • Incurajarea elevilor in meseriile aferente atelierelor practice prin participarea activa a lor
 • Intarirea dorintei elevilor de a cauta sa-si descopere valorile, competentele, interesele intr-un mod organizat si sustinut
 • Sustinerea mijloacelor pentru a-si continua studiile sau pentru a incepe munca, ACASA, in orasul Satu Mare (a fi mândru de valorile sătmărene)
 • Incurajarea înfiintării de ateliere practice in cadrul scolilor satmarene)
 • GRUP TINTA: Scolile si elevii scolilor primare, gimnaziale, liceale ale judetului Satu Mare (inclusive cele profesionale)
 •  Desfasurarea atelierelor
  Atelierele mai sus amintite au loc pe strada Lunca Sighet, nr.33 A, la imobilul fundatiei. Durata este de 4 ore iar numarul maxim de elevi admisi pentru un atelier este de 5 persoane. Clasa isi poate alege pentru o intalnire urmatoarele ateliere:
 

ACTIVITATILE PROIECTLUI 

(Constau in organizarea diverselor tipuri de ateliere, conduse de masitri calificati)

 • Atelier de pregatit paste fainoase: retete si modalitati traditionale pentru pregatirea pastelor lungi, scurte, taietei- scurti, lungi, foi lasagna, coltunasi,etc.  Activitati propuse: cls. 1-4, framantarea aluatului pt. taietei si taierea acestuia cu masina de facut taietei, cls. 5-12, framantarea si intinderea aluatului, taierea cu aparatul de taietei si manuala a foii, umplerea coltunasilor cu gem

 Atelier de pregatit paste fainoase

 • Atelier de preparate si conservare naturala a alimentelor: retete si modalitati traditionale pentru pregatirea compoturilor, gemurilor, ghiveciului de legume
  Activitati propuse:
  cls.IV-pregatirea fructelor si fierberea lor pana la obtinerea de nectar, sirop
  cls.V-XII- pregatirea camarii (suc de rosii, zacusca, marmelada, ghiveci, sirop)

 Atelier de preparate si conservare naturala a alimentelor

 • Atelier de gradinarit: implicarea copiilor în lucrările de grădinărit în funcție de anotimp Activitati propuse:cls.IV- descoperirea diferitelor specii de plante si despre ce anume au nevoie plantele ca sa creasca. De asemenea acestia invata despre anotimpuri si cum vremea afecteaza plantele, se dezvolta senzoarial prin atingerea solului, a semintelor, a florilor si a petalelor etc. Cls.V-XII- implicarea copiiilor in cultivarea legumelor sezoniere, crescandu-le atfel si interesul pentru o hrana sanatoasa, asumarea principiilor gradinii ecologice

 Atelier de gradinarit

 • Atelier de tamplarie:pregatirea lemnului cu utilaje specifice, cunoasterea unei linii tehnologice, realizarea diverselor obiecte din lemn.  Activitati propuse: cls.1-4 ansamblarea predefinita si vopsirea  unui suport servetele, puzzle, suport rola hartie, cls.5-8 desenarea tehnica a obiectelor propuse pt realizare, decuparea obiectelor prin traforaj, ansamblarea obiectelor cu ajutorul cuielor, ciocanului, finisarea obiectelor prin vopsire. Ex: Cuier haine, ladite pt.flori, rame foto, scaunele, masute, instrumente musicale, cls. 9-12 folosirea aparaturii profesionale pt.o tamplarie, realizarea unei teme de la desen pana la finisare, finisarea obiectului la nivelul de marketing. Ex: jucarii, obiecte pentru recuperare terapeutica

 Atelier de pregatit paste fainoase

 • Atelier de creatii textile: personalizarea materialelor textile prin lucrarea acestora cu nasturi, snururi, ate etc (plase textile, brelocuri chei, servete masa, prosoape). Activitati propuse:cls. 1-4, coaserea nasturilor pe diverse textile, decuparea materialelor sub diferite forme, finisarea unor obiecte predefinite (ex, plasute, servete, bratari, ), cls.5-12 croirea si finisarea unor accesorii vestimentare, aranjamente, (sacose textile, papioane, portmonee, )

 Atelier de creatii textile

 • Atelier de electrotehnicadeprinderea de notiuni practice in electronica si mecanica.Activitati propuse: cls.IV- incurajarea si experimentarea mesteritului in laborator.Cls.V-XII-realizarea cu usurinta a circuitelor electrice, observarea si intelegerea circuitelor

 Atelier de electrotehnica

 • Pasi pentru inscriere :
 • Inscrierea se poate face personal de catre profesorul coordonator:
  - la sediul fundatiei Str. Ceahlaului nr.38 intre orele 8-16
  - la numarul de telefon al cordonatoorului de program Pop Alexandra 073395376
  -online prin inscrierea in calendarul programului.
 • Inscrierea in calendarul programului se face prin completarea fisei de pe pagina proiectului si se trimite pentru procesare.
 • Prin inscrierea online se acorda o saptamana pentru confirmarea locului rezervat printr-o intalnire personala intre professor si coordonatorul programului.

Pentru a rezerva o data in calendarul online, completati fisa de mai jos, trimiteti iar rezervarea Dvs. Va fi procesata.

Important de adăugat:
 • Aceste ateliere raspund si programului propus de Ministerul Educatiei , “ Scoala altfel” si doresc  implicarea tuturor elevilor si a cadrelor didactice din ciclul primar, gimnazial, liceal si profesional din judetul nostru. 
 • La aceste ateliere profesorii au posibilitatea sa observe si sa puna in valoare talentele si capacitatile elevilor in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculum national si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale.
 • Profesorilor li se elibereaza adeverinta de participare la programe extracurriculare.

 

Veni! Facet! Vici!

Back to Top

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii