Pașaportul Competențelor

Pasaportul competentelor

Programul – Pașaportul competențelor

Traininguri pentru identificarea valorilor personale şi competenţelor elevilor în scopul clarificării traseului educaţional-profesional pe care şi-l doreşte elevul.
Pachetul cursurilor interactive este recomandat grupurilor/claselor de elevi din clasele VII-XII prin care aceştia au şansa să-şi descopere propriile abilităţi, competenţele şi valorile, să descopere lucruri noi despre propria persoană care ulterior îi ajută în alegerea conştientă a unei meserii/profesii.

Oferim elevilor din clasele I-XII un pachet de activități interactive pentru identificarea si conștientizarea

• Conştientizarea valorilor personale şi motivaţiei în muncă
  • Condiţiile unei munci reuşite în echipă , roluri în echipă şi sarcini
  • Dezvoltarea, îmbunătăţirea şi exersarea unei comunicări eficiente
  • Gestinarea conflictelor şi a situaţiilor de stres
  • Conştientizarea intereselor proprii şi orientarea înspre domenii de meserii/profesii
  • Identificarea traseului educaţional sau profesional
  • Elaborarea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, metode de accesare a unui loc de muncă, prezentarea la un interviu etc

Trainingurile se vor desfăşura la Centrul de Training Hans Lindner sau în cadrul şcolilor ( la înţelegere cu diriginţii) , timpul alocat unei teme find de 2-3 ore. Alegerea temei/temelor care se doresc a fi parcurse se face la înţelegere cu dirigintele clasei.

Recomandăm parcurgerea acestor teme în cadrul Programului Naţional Şcoala Altfel !

Parcurgerea temelor recomandate vor fi recompensate cu un portofoliu cu numele de PAŞAPORTUL COMPETENŢELOR care va cuprinde toate activităţile şi temele dezbătute, dar şi o recomandare referitoare la traseul educaţional/profesional conştientizat de către elev.

• Pentru participarea la un training se percepe o contribuţie de 500 lei / clasă !

Dacă programul Paşaportul Competenţelor v-a trezit interesul , vă stau la dispoziţie coordonatorii programului: Cristina Ionescu, psiholog (0731-008168) Márk-Nagy Ágota, trainer (0760-723287) .